ÇOMÜCEM ve Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi İşbirliği ile Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiye 15 Mayıs Pazartesi günü ÇOMÜ Kreş'te öğrenim gören öğrencilere Engelliler Haftası (10-16 Mayıs) kapsamında farkındalık eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üy. Sinan KALKAN koordinatörlüğünde Arş. Gör. Fadime ERKAN ve Arş. Gör. Melek İMAMOĞLU tarafından öğrencilere engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak, sorunlarına dikkat çekmek ve eşit yaşam hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler yapıldı. Etkinlik kapsamında çocuklarla “empati” ve “farkındalık” içerikli oyunlar oynandı. Bu oyunlar ile çocukların kendilerini özel gereksinimli bireylerin yerine koyarak onların duygu ve düşüncelerini anlamaları amaçlanmıştır. Çocuklarla oyun etkinlikleri sonunda “farklılıklarımız” hakkında beyin fırtınası yapılarak bireysel farklılıklara yönelik farkındalık oluşturma üzerine yapılan çalışmalarla etkinlikler sonlandırılmıştır.