ÇOMÜCEM Koordinatörlüğünde Afet Eğitimi Verildi

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde ÇOMÜ Kreş öğrencilerine afet farkındalık eğitimi verildi.

Üniversitemiz Yenice Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Merve UYGUN tarafından gerçekleştirilen eğitimde öncelikle afet türleri, afete karşı alınacak önlemler ve afetle anında yapılması gerekenler hakkında animasyonlar eşliğinde bilgi verildi.

Özellikle yaz aylarında ülkemizin ve son günlerde şehrimizin de maruz kaldığı yangın afetine karşı farkındalığı ve tedbiri artırmak amacıyla yangına sebep olan faktörler, yangın afetine karşı alınabilecek önlemler ve yangın afeti esnasında yapılması gerekenler öğrencilerle beyin fırtınası yapılarak ve tartışılarak devamında öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencilerin öğrendiklerini ailesine ve arkadaşlarına aktarması sözü alınarak etkinlik sona erdirildi.