Deprem Bölgesinden Gelen Misafir Öğrencilerle Çocuk Üniversitesi Uygulaması Gerçekleştirildi

Araştırma merkezimizin koordinatörlüğünde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çanakkale iline gelen öğrencilerle “Çocuk Üniversitesi” uygulaması gerçekleştirildi. Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kepez Belediyesi, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı, Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı, Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü ile Japonca Eğitimi Anabilim Dalı işbirliği ile gerçekleşen etkinlik kapsamında Üniversitemiz akademisyenleri ve lisans öğrencileri ile misafir öğrencilerimiz Üniversitemiz Anafartalar Yerleşkesinde bir araya geldi. Uygulama kapsamında misafir öğrenciler Üniversitemiz akademisyenleri ve lisans öğrencileri ile laboratuvarlarda fen ve kimya deneyleri, matematik etkinlikleri, görsel tasarım çalışmaları, Japon kültürü tanıtımı ve etkinlikleri ile spor salonunda spor oyunları ve dağcılık faaliyetleri gerçekleştirdiler. Etkinlik sırasında ziyarette bulunan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer KALKAN ve beraberindeki şube müdürleri etkinliğin içeriği ve öğrencilerimize olan katkısından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Misafir öğrencilerimiz akademisyenlerin rehberliğinde ilk defa deneyimleme fırsatı buldukları bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile dolu eğlenceli bir gün geçirdiler.